RATEČE - Prodaja, Hiša...

RATEČE - Prodaja, Hiša Samostojna

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 272.52 m2

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

adaptirano l. 2020
zgrajeno leta 1967

Nadstropje K+P+M

 

Šifra: KR202

Regija: Gorenjska

Upravna enota: Jesenice

Naselje: Rateče

EI: Ni podatka


Cena: 330.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Podobne nepremičnine
272,52 m², samostojna, zgrajena l. 1967, adaptirana l. 2020, 363 m² zemljišča, K+P+M, odlična priložnost, prodamo. Cena: 330.000,00 EUR
Dodaten opis

V osrčju vasi Rateče prodamo urejeno večstanovanjsko hišo primerno za osebno bivanje in  oddajanje posameznih bivalnih delov.

Vas Rateče se nahaja v občini Kranjska Gora. Vas leži na planoti pod tromejo Slovenija, Avstrija, Italija. Obdana je z visokimi vrhovi Julijskih Alp na jugu in Karavankami na severu. Rateče so odlično izhodišče za izlete, pohode v gore, kolesarjenje, nordijsko in alpsko smučanje. Kolesarske poti, tekaške proge in znana smučišča v Kranjski Gori in na Trebižu dajejo možnost obiskovalcem večdnevni oddih skozi celotno leto. Vsako leto v Planici poteka svetovni pokal v smučarskih poletih, ki je edinstven svojevrsten praznik za vso Slovenijo.

1. Osnovne informacije o hiši:

Večstanovanjska hiša je prostorna, svetla, vseskozi skrbno vzdrževana. Hiša v velikosti 272,52 m² tlorisne površine stoji na 363 m² veliki parceli, na kateri je še dvorišče, ki ga zaključuje gospodarsko poslopje. Hiša je grajena v treh etažah (P+N+M), katere lahko vsaka predstavlja samostojni posamezni del stavbe. Hiša je sicer starejše gradnje, vendar so bile posamezne etaže v preteklosti postopoma renovirane in v letu 2020 dodatno prenovljene. Nosilne stene v pritličju so iz opeke in kamna v debelini 50 do 70 cm. V nadstropju so nosilne stene iz  ISO-SPAN zidakov. V mansardi so stene delno zidane, delno iz mavčnih-gips plošč. Medetažne plošče so armirano betonske. Plošča nad mansardo je deloma armirano betonska, deloma pa je izvedena iz mavčnih gips plošč. Hiša je izolirna in sicer v kombinaciji heraklitha, stiropora in porolita. Okna so lesena dvokrilna. V mansardi so vgrajena strešna okna Velux. Streha je bila obnovljena leta 2003  in je pokrita s temnimi strešniki Bramac. Hiša se centralno ogreva preko radiatorjev s pečjo na olje, ki se nahaja v prvem nadstropju. V letu 2018 je bila v pritličju vgrajena peč - štedilnik na trda goriva za dodatno ogrevanje, ki je povezana z osnovnim ogrevalnim sistemom.

Hiša se prodaja z vso opremo razen starih skrinj, bele tehnike, opreme kabineta v pritličju in premičnin: razno orodje, posoda, slike, drva…

Gospodarsko poslopje v velikosti 67,9 m² zaključuje dvorišče. Zajema zidan velban prostor za druženje, kjer za prijetno počutje poskrbi toplota kamina. Nad prostorom so pozidane stene, ostali del je lesen. Objekt je bil delno obnovljen leta 2020.

Na dvorišču se nahaja letna kuhinja in pokrit prostor za prijetna poletna druženja.

2. Razporeditev prostorov:

Pritličje obsega kuhinjo, dnevno sobo, spalnico, shrambo, hodnik, kopalnico, wc, kabinet – sobo s skupno bivalno površino 68,95 m²  in vežo v velikosti 16 m².

Nadstropje zajema kuhinjo, dnevno sobo, spalnico, sobo, hodnik, kopalnico in wc v skupni bivalni površini 83,03 m² ter pokrito teraso velikosti 9,6 m² in kurilnico v velikosti 9,29 m². V nadstropje je vgrajena finska savna.

V mansardi so tri sobe, kuhinja, dnevna soba, kopalnica in wc. Skupna bivalna površina je 77,85 m².

Klet obsega 7,8 m² uporabne površine.

3. Priključki

Hiša je priključena na osnovno infrastrukturo (električno in javno vodovodno omrežje – dva ločena števca). Priključena je na javno kanalizacijo in ločenim priključkom na meteorno kanalizacijo.

4. Lokacija:

Hiše se nahaja na lepi urejen lokaciji v središču vasi Rateče. Lokacija omogoča prijetno bivanje, preživljanje prostega časa in nudi odlično izhodišče za izlete, alpinizem, kolesarjenje in smučanje.

5. Dodaten nakup

Možen je dodatni nakup zemljišča v neposredni bližini, oddaljen cca 150 m v velikosti 684 m². Na zemljišču stoji gospodarski objekt. Zgrajen je iz pol-brun, betonskega tlaka in pokrit z betonskimi strešniki. Osnovni objekt je bil kasneje začasno povečan za potrebe hleva. Na zemljišču stoji še montažna lopa za shranjevanje orodja in topla greda. Možna je ureditev parkirišč.

6. Ostalo

ZK urejeno. Vseljivo po dogovoru.

Pogoj prodajalca za sklenitev posla: kupec je dolžan povrniti del stroška prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti.

ORIDOM nepremičnine

tel.: 031/256-560, Ivan Orešnik

info@oridom.si

Strokovnost, bogate izkušnje, profesionalni odnos.


Kontakt
Prodajalec: ORIDOM NEPREMIČINE
Naslov: Trg svobode 11, 8290 Sevnica
GSM: 031 256 560
Email: info@oridom.si

Vaše povpraševanje